Echt Boheems kristal
Gallery shop & online
Gratis verzending
Hoogwaardige kunstreproductie
Wat is een giclee?

Wat is een giclee?

Een giclee is een in de Verenigde Staten ontwikkelde druktechniek met behulp van een inkjetprinter.

De techniek wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken. De term giclee is afgeleid van het Franse werkwoord "gicler", dat stralen of vernevelen betekent. In deze techniek wordt gebruikgemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen. Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam giclée aan dit nieuwe drukproces.

De hoogste kwaliteit wordt verkregen door:

·         hoogwaardig papier

·         een hoge kwaliteit inkt, op basis van echte pigmenten

·         een piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden       gedoseerd

Met deze gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 100 jaar of meer volgens de laatste onderzoeken.

Voor het vervaardigen van een giclee moet het werk allereerst gedigitaliseerd worden. Ook is het mogelijk deze techniek te gebruiken voor werk dat op een beeldscherm wordt ontworpen en waarvan enkel een digitaal origineel bestaat, de zogenaamde digitale kunst.

Door deze methode zijn Giclées hoogwaardige kunstreproducties die het gevoel en de uitstraling van een origineel schilderij perfect overbrengen. Giclées zijn een mooi en betaalbaar alternatief voor kunstliefhebbers.

De Giclées worden in de studio's van Art Revisited in Tolbert gemaakt, meestal in een beperkte oplage, op canvas of fine art paper. Door het gebruik van kleur echte pigmenten behoudt de Giclée zijn kleur onder normale omstandigheden tenminste 75 tot 100 jaar. Onze Giclées zijn kwaliteitsreproducties van voornamelijk Nederlandse kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren. Onder wie bekende namen zoals Henk Helmantel en Marius van Dokkum. De Giclées die u koopt bij Art2Expo worden geleverd met een, door de kunstenaar gesigneerd certificaat van echtheid.

Een Giclée kunstreproductie is uitermate geschikt als kunstcadeau, een bijzonder en blijvend aandenken voor een verjaardag, trouwdag, jubileum, huwelijkscadeau of relatiegeschenk.


Creatief Adviseur
Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.