Echt Boheems kristal
Gallery shop & online
Gratis verzending
Hoogwaardige kunstreproductie
Juane Xue

Juane Xue

Xue is opgeleid aan de kunstacademie van de universiteit van Henan in China. Haar specialiteit ligt bij westerse schilderkunst. Sinds 2001 verblijft Xue in Nederland waar ze zich voornamelijk bezighoudt met het impressionistisch weergeven van licht en kleur.

Xue staat het meest bekend voor haar weergaven van de ‘verlaten tafels’, hierin worden verschillende tafels met kleden, glazen en flessen weergegeven. Door het spelende licht en door de manier waarop het tafelkleed is geschilderd lijkt deze vol te staan met wind. Zelf noemt Xue deze manier van schilderen ‘bewegend stilleven’.

In het de verf toetsen zien we de westerse inspiratie terug in de schilderijen van Xue, deze zijn geïnspireerd op oude meesters zoals Renoir, Manet en van Gogh.

Het kleur palette dat Xue gebruikt voor haar werken heeft over het algemeen veel warme kleur. Vooral veel rood en groen tinten zijn terug te zien. Kleur staat centraal in de werken van Xue en deze worden goed geaccentueerd door de contrastwerking van het licht.

Het werk ‘Black label’ van Xue heeft een bijzondere positie ten opzichte van de rest van de collectie. Dit werk is namelijk een van de weinige ‘verlaten tafel’s’, waarvan er gebruik is gemaakt van blauwtinten. De combinatie tussen de blauwe tinten van de achtergrond en de speling van de wind in het kleed, geeft dit werk een dynamische uitstraling. Perfect om bij weg te dromen. Toch is een simpele beschrijving van het werk niks bij de beleving van het werk zelf. Het is daarom aan iedereen aan te raden om deze werken in het echt te komen bekijken, zeker omdat deze werken niet te verkrijgen zijn via de webshop.

Door de speciale techniek van het maken van een Giclee zijn er maar een beperkt aantal oplages beschikbaar per werk. Bijna alle werken van Juane Xue zijn uitverkocht en dus niet meer verkrijgbaar. De laatste (aantal) werken zijn nu te bezichtigen in de vernieuwde galerie van Art2Expo te Nieuwegein.

 

 


Creatief Adviseur
Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.